Jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie?

Restauracja

Wraz z nastaniem wiosny, rozpoczyna się sezon grillowy. To idealny czas, by zorganizować przyjęcie w ogrodzie. To teren, na jakim można stworzyć pożądany klimat, zarówno na niezobowiązujące spotkanie z przyjaciółmi jak i elegancką uroczystość.

Istnieje jednak kilka zasad, które obowiązują i muszą być bezwzględnie spełnione zawsze. To przede wszystkim dbanie o gości, jakich przyjmujemy w ogrodzie. Możemy serwować dania na plastikowych talerzykach, możemy zamówić naczynia z miejsca, jakim jest wypożyczalnia zastawy stołowej. Zawsze jednak każdy z gości musi mieć jednakowe warunki biesiadowania. Niedopuszczalnym jest fakt, by dla kogoś zabrakło miejsca przy stole, talerza czy szklanki. Nie możemy również zatrudniać przybyłych do pomocy w kuchni, nawet wtedy, gdy potrawy przyrządzane są na ogrodowym grillu.

Główną rolę mają pełnić jednak potrawy. To właśnie na nie czekamy przecież całą zimę. Marynowane mięsa, przyprawione warzywa, lemoniada i schłodzone napoje wyskokowe to stałe elementy udanego spotkania na łonie natury.

Zadbajmy też o koce, biesiadne ławy – to w takim klimacie najlepiej spędza się czas w ogrodzie. Klimatu dodadzą też romantyczne lampiony. Latem nie zapomnijmy zaś o specyfikach odstraszających owady – komary mogą skutecznie zepsuć spotkanie.